Arnold werd het!
(foto's)

Het is elk jaar weer enorm spannend voor vele Hoogvlieters, wie zal dit jaar de Hoogvlieter van het jaar worden?
Zo ook dit jaar, een lange lijst van mensen die kandidaat stonden doordat velen uit Hoogvliet hen als ideale Hoogvlieter zagen. Vele prachtige initiatieven werden voorgedragen welke gehonoreerd werden door een kandidaatstelling. Hoewel al die initiatieven heel goede zijn kon er uiteindelijk maar één de Hoogvlieter van het jaar worden. Dit jaar werd met vlag en wimpel de voormalige deelraadbestuurder Arnold van der Heijde gekozen als absolute winnaar.
Hij werd niet gekozen vanwege zijn, overigens ook prima, verdienste als bestuurder maar als mens die naast zijn reguliere werk zich immer inzet voor het welzijn van Hoogvlieters. Zijn belangstelling voor cultuur, met de nadruk op muziek en zijn menselijke uitstraling, los van politiek en zakelijkheid, zorgden voor veel respect bij de inwoners van deze stad. Hij kreeg veruit de meeste stemmen en het was dan ook voor de organisatoren, de Stichting Sportzeskamp Hoogvliet, al snel duidelijk dat Arnold dit jaar deze titel mag dragen.

Knalfeest
Dit jaar werd de climax van de verkiezing gehouden in partycentrum de Flamingo, de verkiezing is niet meer gekoppeld aan het jaarlijkse Kunstkop festival. Een feestavond vol verrassingen waarbij de kandidaten lang in spanning werden gehouden. Stichting Sportzeskamp, dat dit jaar 30 jaar jong is, organiseert elk jaar de verkiezing en krijgt hierbij financiële ondersteuning van de stichting Vrienden van Hoogvliet. Het feest werd door artiesten als de band 'Of Course', zangeres Rita Young, zangeres Anja Winter, leden van 'All at Once en Eric James muzikaal tot een succes gemaakt. Voor de 22 kandidaten weliswaar allemaal leuk maar het nam niks weg van hun spanning. De Voorzitter van Sportzeskamp, Joop van der Hor, deed daar regelmatig nog een schepje bovenop door via interviews de onzekerheid nog wat op te voeren. Uiteindelijk werden om half elf door de voorzitter van de Vrienden van Hoogvliet, Sjaak Buisman, de namen van de drie genomineerden bekend gemaakt. Deze drie genomineerden, de vrijwilligers van de Ouderenwerkgroep, Sophie de Jong met Melanie van de Bussche en Arnold van der Heijde werden al even in het zonnetje gezet maar de echte apotheose zou nog een half uur op zich laten wachten.

Stalend gezicht
Maar aan alle onzekerheden komt immer een eind dus ook aan dat van de drie genomineerden. Zij werden naar voren geroepen en deelraadsvoorzitter Kees van Pelt riep eerst de twee genomineerden naar voren die het net niet waren geworden, waarmee meteen duidelijk werd dat Arnold van der Heijde de winnaar werd. Vreugde en een pracht van een glazen trofee viel hen ten deel, natuurlijk met de traditionele vrolijke bos bloemen. Direct na de huldiging van de twee 'afvallers' werd de winnaar Arnold van der Heijde naar de arena geroepen, waar hem een daverend applaus werd gegeven. Bedeest en tevens glunderend stond Arnold temidden van zijn Hoogvlieters, de mensen waar hij zijn nominatie en titel aan te danken heeft, maar ook de mensen waar hij al zijn liefde aan had gegeven.
Arnold is gekozen als mens, niet omdat hij in het bestuur van Hoogvliet zat, maar toen hij de microfoon in handen kreeg bleek hij nog steeds goed in staat lange speeches te houden.

Trots is hij zeker op zijn titel en dat stak hij dan ook niet onder stoelen of banken. Arnold van der Heijde, die om gezondheid reden zijn politieke loopbaan afsloot, is nog steeds zeer actief in het Hoogvlietse. Als dirigent van het Westerstein koor maar ook als betrokkene bij de Koffieconcerten en andere muzikale evenementen drukt hij nog steeds zijn stempel op cultureel Hoogvliet. Bij zijn titel Hoogvlieter van het Jaar 2004 kreeg hij ook een geldbedrag ter hoogte van 250 euro welke hij schonk aan het goede doel. Arnold hoefde niet lang na te denken over welk goede doel het moest worden, de stichting Ronahee Foundation Nederland was voor hem het beste doel. De stichting Ronahee Foundation Nederland ondersteunt hulpverleners financieel zodat ze hun nobele werk voort kunnen zetten (later meer hierover in deze krant).
De prachtige trofee die de nieuwe Hoogvlieter van het jaar in ontvangst mocht nemen is een fraai glassculptuur welke in een atelier in Delfshaven is vervaardigd. Op het kunstwerk zijn twee abstracte afbeeldingen te zien van flats zoals deze in het Maaskwardrant staan. Beide gebouwen zijn verbonden met een band welke weer twee opgestoken duimen presenteren.

Eerste taak
Hoewel Hoogvlieters van het jaar soms maanden geen officiële taken hoeven te verrichten krijgt Arnold al meteen aanstaande zaterdag zijn eerste klus. Op deze dag zal hij Kunstkop 2004 officieel openen, een taak die hem zeker goed af zal gaan, want iets goeds starten is hem nooit vreemd geweest.