HOOGVLIET

Papegaai is niet meer....

Het zwembad een week eerder

KLIK HIER VOOR FOTO'S NA DE BRAND
INFORMATIE NUMMER
Ingezonden brief
MEER FOTO'S >>>>>
Naar Hoogvliet Digitaal
Schoolzwem tegeling
Bar Amazone onverzekerd

Klik op de plaatjes voor een vergroting

Zwem en recreatiebad De Papegaai is niet meer.

Een felle uitslaande brand maakte een onherroepelijk einde aan De Papegaai, aan de Middenbaan Zuid.
Vrijdag 15 februari j.l. om en nabij half twee ontdekte de machinist, die op dat moment in de machinekamer van het zwembad was, een brand in of nabij dit vertrek. Ogenblikkelijk sloeg hij alarm en snel werd begonnen met het ontruimen van het complex. Juist was een grote ploeg zwemmers van het Einstein Lyceum vertrokken, dus dat was een opluchting voor velen. Een ploegje was nog wat aan het sporten maar ook die konden snel worden geëvacueerd. Vrij snel werden de vlammen groter en breidde zich de brand snel uit. Vanuit de hele regio werd materiaal aangerukt, vanuit Spijkenisse was de hoogwerker al vrij snel ter plekke, maar kon niet veel meer doen dan pappen en nathouden. Tientallen wagens werden naar Hoogvliet gedirigeerd. Ambulances werden achter de hand gehouden voor het geval er toch gewonden zouden vallen.
De Commandowagen werd ingezet en ook de Commandant kwam ter plekke de situatie opnemen.
Politiewoordvoerder Joop van der Hor: 'Het is triest, dit zwembad heeft ook steeds pech. In 1988 werden ze ook al door een fikse brand getroffen, toen nog onder de naam Zwembad Hoogvliet.' Het enige slachtoffer was destijds de in het zwembad aanwezige papagaai, een reden om bij de herbouw het complex om te dopen in De Papegaai.

Door de brand werden veel wegen afgezet hetgeen veel problemen gaf in Hoogvliet. De Groene Kruisweg werd in beide richtingen afgezet en ook de Endenhoud en de kleinere straatjes in het Middengebied moesten het ontgelden.
Ook werden de omwonenden gewaarschuwd hun ramen en deuren dicht te houden.
Hoewel de brandweer bij metingen geen gevaarlijke stoffen heeft aangetroffen was de rookontwikkeling zo zwaar dat daarin vrijwel geen adem meer kon worden gehaald. Tot ver in de omtrek waren de rookwolken zichtbaar.
Arnold van de Heijden, dagelijksbestuurslid, was met spoed na een opening van een complex aan de Klaasje Zevensterstraat met spoed polshoogte komen nemen en was duidelijk onder de indruk. Het verlies is groot voor onze deelgemeente, met nu nog maar 1 mogelijkheid om te zwemmen krijgen we nu te maken met een ernstig capaciteit probleem. Voor het zwembad De Papegaai extra wrang omdat juist vorige week nog het dertig jarig bestaan werd gevierd en er veel plannen waren om meer activiteiten te ontplooien. O.a. de onlangs begonnen duiklessen vallen nu letterlijk en figuurlijk in het water. Sportschool de Korte heeft wel schade van rook en bluswater maar bleef uiteindelijk overeind. Wel had men reeds uit voorzorg belangrijke stukken uit het gebouw gehaald.
Jan.Foto's Jan

MEER FOTO'S >>>>>

NA DE BRAND
HOOGVLIET DIGITAAL