<<terug naar fotoalbum

Hoogvlieter van het jaar 2003

(Foto's onder de tekst)

De New Yorksteppers Hoogvlieters van het jaar 2003

Ze hadden het eigenlijk al veel eerder moeten worden, althans als je hoorde wat de Hoogvlieter mompelde, maar eindelijk is het dan toch echt zover, de Steppers hebben gewonnen!
Wekenlang van spanning voor Burg de Man, Pinto Pinas en de Steppers gingen vooraf aan de grote ontknoping zaterdag 13 september op het met zon overgoten podium aan de Middenbaan Noord.
De nieuwe Hoogvlieters van het jaar, die de opvolgers zijn van Jan Koopmans die vorig jaar de eer te beurt viel, hebben het na de plichtplegingen op het podium nog even fijntjes gevierd in het Infocentrum aan het Sprong.
Lang op gewacht
Uit de lijst met achttien kandidaten, allemaal kanjers, bleven na de voorronden drie over. Pinto Pinas, Burg de Man en de New Yorksteppers. Voor de commissie die alles netjes moest turfen en bijhouden werd het al snel duidelijk, want voor de steppers kwamen steeds meer stemmen binnen, per e-mail, telefoon en gewone briefjes die werden afgegeven op de secretarie. Ook de andere twee kandidaten bleken heel goed te liggen bij het Hoogvlietse volk, maar zij kregen toch minder stemmen dan de steppers. Joop van der Hor, betrokken bij de steppers, maar ook bij de organisatie, voelde zich een beetje opgelaten, eigenlijk vond hij het een beetje vervelend dat juist zijn ploeg genomineerd werd. Maar de stemmen moesten eerlijk worden geteld en men kon niet anders dan constateren dat het Hoogvlietse volk de New Yorksteppers als winnaars wilde. En zo stonden dus de drie genomineerden uiteindelijk op het podium, samen met de vorige winnaar, Jan Koopmans en Hoogvliets 'oudste' Kees van Pelt. Hoewel de nominatie voor Pinto en Burg zeker een belangrijke blijk van erkenning is was het voor hen natuurlijk wel een kleine teleurstelling dat ze net niet de eerste werden, maar uiteindelijk is hun werk er niet minder belangrijk om.
Onverwacht
Onder de grote groep steppers ontstond meteen na de bekendmaking flinke beroering want ze hadden er beslist niet op gerekend.
Pas toen Kees van Pelt de oorkonde en de bijbehorende bloemen aan de vertegenwoordiger van de New Yorksteppers had overhandigd begon het bij deze sportieve kanjers door te dringen. De New Yorksteppers uit Hoogvliet hebben talrijke acties op hun naam staan waarbij ze voor zieke kinderen, waarvan de kans op ouder worden ontbreekt, geld inzamelen om de Doe Een Wens stichting gelegenheid te geven de laatste wens voor hen te vervullen. Joop van der Hor: 'Ik maak voor een dertigste deel uit van deze geweldige ploeg, ik ben trots op ze en al zit ik er zelf wat ongemakkelijk bij, zij hebben het enorm verdiend.' Winnaar van vorig jaar, Jan Koopmans gaf met plezier de titel over aan de New Yorksteppers. Jan: 'Eigenlijk vreemd dat ze al niet veel eerder wonnen, ze hebben zich werkelijk uit de naad gewerkt voor hun doel dat ook Hoogvlietse kinderen, in een vervelende situatie, wat vreugde heeft geschonken. Denk maar eens terug aan het benefietconcert in de Kuip waar maar liefst 125 duizend euro werd overhandigd aan DEW, doe het ze maar na. Het lang verwachte is gebeurt en de steppers hebben naar mijn gevoel eindelijk gekregen waar ze recht op hadden.'
J.K.


De drie kanjers

Het publiek

De show

Lindy van Wanum

Lindy van Wanum

Lindy van Wanum

Jong te motor

Weer publiek

Joop en Jan

Vorige winnaar

Joop en Kees

Blah blah

enz...

Spannend!

Wie ?

Even spieken

Burg werd drie

Pinto twee

Dus.......

Steppers een!

Steppers

Steppers

Steppers

Steppers

kijkje van boven

Move it

Kleinkind

Receptie

Waar zijn de

Anderen?

Joop